Maatwerk en op bestelling binnen 1 à 2 weken geleverd

Home » Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Gooi niks weg, maar hergebruik je oude spullen op een andere manier. Kies voor upcyclen. Geef je oude spullen een nieuw doel. Het is goed voor je portemonnee,  en duurzaam leven wordt alsmaar belangrijker met de klimaatsverandering.

Wees creatief en blaas nieuw leven in oude spullen.


Duurzaam je huis stijlen

Klimaatverandering, onze gezondheid en veiligheid, allerlei onderwerpen die dagdagelijks in het nieuws verschijnt. Een duurzame levensstijl die we onszelf stilaan zullen aanmeten de komende jaren. 

 

Kijk maar naar de BEN-normen die in de nieuwbouwprojecten toegepast worden, of waar renovatiewoningen aan moeten voldoen zoals warmtepompsystemen tegen x-aantal tijd. Het is kwestie meegaan met je tijd want er tegenaan gaat, lukt niet meer. 

 

Maar ook voor je interieur, kan je milieubewust te werk gaan. Waarschijnlijk heb je zelfs al onbewust heel wat duurzame materialen in huis. Denk bijvoorbeeld aan de linnen kussens in de zetel, of misschien ben je al aan het upcyclen van oude spullen zoals meubels enz.

 

Duurzame interieurtips

Het hoeft niet veel moeite te kosten om duurzame interieurtips toe te passen. Eerder een andere manier van denken, wanneer je op zoek bent naar nieuwe spullen. Vooraleer je een nieuw product aankoopt, stel jezelf de vraag "Is het duurzaam?".

Een product is pas duurzaam als het voldoet aan een aantal eisen: 

- Is het gemaakt uit eerlijke materialen en op een milieuvriendelijke manier?

- Is het een goede kwaliteit?

- Hoe werd het getransporteerd?

 

Kijk bij aanschaf waarvan het gemaakt is, of de materialen recycleerbaar zijn en of er schadelijke stoffen in zitten.

Upcyclen maakt het ook heel duurzaam. Geef een andere functie aan oude spullen die je al ooit eens hebt aangekocht.

 

Je ziet het, is veel makkelijker dan je denkt om te kiezen voor duurzaam in te richten. Bij Rafe & Shiro's Home vindt je allerlei leuke ideeën en inspiratietips om jouw interieur duurzaam te maken. Kies jij ook voor groen?

 

DIY

Accessoires

Kerstmis

Halloween

Pasen

Ideeën

Duurzaam wonen

Minimalistisch wonen

Kerst ideeën buiten en binnenshuis

Halloween ideeën buiten en binnenshuis

Pasen ideeën voor buiten en binnen

Cadeautips

Kanker

Housewarming