Home » Sjabloon snijplotter

Vinyl / Mylar folie


Met een sjabloon versier je een blanco koffietas, een oude kussensloop of kan je zelfs een schoolkaft opvrolijken.

Ga je naar een feestje en wil je zelf jouw cadeautje maken? Alles is vrijwel mogelijk met een sjabloon binnen handbereik.

 


Hoe gebruik je een sjabloon?

Op deze site vindt je voornamelijk digitale bestanden, die bestaan uit SVG, PNG, JPG en PDF. J

Als je in bezit bent van een snijplotter gelijk Cricut, dan kan je het digitaal bestand uploaden in jouw (Cricut) Design Space.

Ben je niet in bezit van een snijplotter? Dan kunnen de sjabloon afbeeldingen ook geprint worden en zo getransfereerd worden op jouw object.

Maar heb je een moeilijke ondergrond met bogen, dan ben je beter af met een Vinyl of Mylar sjabloon.

Wat is het verschil tussen Mylar en Vinyl folie?

Mylar folie is:

- meerdere keren herbruikbaar, mits goed onderhoud

(lauwwarm water, geen spons om af te wrijven na gebruik)

- afhankelijk van de afbeelding en tekst, zijn de lijnen niet vloeiend ten opzichte van vinyl (dit om doorbloeding te voorkomen

- Om door bloeden te voorkomen, wordt er vlugger gewerkt met niet-permanente lijm die even op jouw ondergrond wordt gezet zodat de Mylar mooi blijft plakken, maar erna toch kan verwijderd worden.

 

Vinyl folie is

- Na het te verwijderen van je object kan je dit niet meer gebruiken waardoor het slechts éénmaal bruikbaar is.

- de lijnen en afbeelding zijn één vloeiende lijn. Heb je meerdere vormen binnen éénzelfde vorm, dan kan je beter werken in lagen met je vinyl folie.

- Vinyl komt in verschillende types. Zo is er een ander type vinyl folie nodig voor textiel ten opzichte van hout

- Voor vinyl heb je geen extra lijm meer nodig. Hij plakt prima aan jouw object en je kan de afbeelding vinyl overzetten dmv transferfolie.

Hoe ziet Mylar en Vinyl eruit?

Wat is copyright?

Bij iedere foto of afbeelding behoort Copyright van de persoon die de foto heeft gemaakt. Het is dus verboden om de foto voor bepaalde doeleinden te gebruiken, vandaar dat de meeste afbeeldingen die je vindt via Google niet beschikbaar zijn om te verkopen aan derden.

Dit houdt in dat ik ook niet in staat ben om Google Afbeeldingen om te zetten in Vinyl of Mylar folie.

 

Alle digitale bestanden die hier op de site worden verkocht, kunnen WEL op een fysiek sjabloon geprint, mits aankoop van het digitaal exemplaar. Mail me als je een fysiek exemplaar wilt en meer bepaald in welke vorm.

 

Heb je een bedrijfslogo laten maken bij een grafische vormgever? Dan is het ook mogelijk jouw logo te laten uitsnijden in Mylar om vb. jouw verzenddoos te personaliseren. Zolang je de afbeelding zelf in bezit hebt omdat je deze zelf hebt getekend of het is jouw foto of dat je ervoor betaald hebt, dan kan ik uiteraard deze wel omzetten in Vinyl of Mylar.

 

Bijkomende tip: 

Als je een afbeelding hebt gekocht, dien je ook goed te kijken of deze voor commercieel gebruik mag gebruikt worden. Vele foto's, afbeeldingen zijn enkel bruikbaar voor persoonlijk gebruik. 

Mijn eigen ontwerpen zijn ook enkel beschikbaar voor persoonlijk gebruik, en geen commercieel gebruik. Ook al heb je het digitaal variant aangekocht, toch is dit enkel voor een persoonlijk kaartje voor vrienden te gebruiken en niet verder te verkopen.

 

Waarom?

Ik werk hard aan mijn ontwerpen en ik volledige credit over mijn ontwerpen.

 

Welk type folie gebruik ik?

Afbeeldingen, sjablonen kunnen gesneden worden op Mylar of Vinyl die te gebruiken zijn op hout.

Ik werk dus niet met folies voor textiel waar met warmte gewerkt wordt zoals Flexfolie of FlockFolie.

Tip: Informeer je goed vooraleer je het aanvraagt  om een fysiek sjabloon exemplaar te verkrijgen. Want de aanvraag tot een fysiek exemplaar valt onder maatwerk en vervalt bij herroepingsrecht indien je toch anders zou beslissen.

 Van zodra het gemaakt is, kan je niet terug. Er is zeker tijd vooraleer ik aan het werk begin, stel dus gerust al je vragen.

 

Wat is ook nog mogelijk?

Heb je vinyl besteld? Dan kan ik ook reeds het transferfolie aanbrengen zodat je enkel jouw object dient te beplakken.

Dit is handig voor keukenlabels, of koffiemokken, of eender wat, waar het design duidelijk.

 

Maar heb je een afbeelding waarbij je letters binnen een afbeelding vallen, dan is het beter geen transferfolie op voorhand aan te brengen want dan werk je beter in lagen.

 

Is het verschil je niet bekend? Vraag het dan even na aan mij.

 

Wat kost het?

Varieert 6,99 - 8,99 euro, afhankelijk of het Mylar of Vinyl wordt.

 

Huidig aanbod: